כתבות ועדכונים

פגוש את המומחה

פרופסור חיים יוספי, מי שנכנס לרשימת "הרופאים הטובים ביותר" של המגזין פורבס היוקרתי וזוכה פרס ע"ש מלצר מטעם האיגוד הקרדיולוגי בישראל לשנת 2016, מונה לאחרונה למנהל המערך הקרדיולוגי, ב'מרכז הרפואי ברזילי' באשקלון בזכות ובחסד. בראיון לעיתון 'שראל' הוא מספר על תחילת הדרך, האני מאמין שלו על המשמעות להיות רופא, הצורך להוביל טכנולוגית והתרומה האישית שלו למערך הקרדיולוגי בעולם.

 

כשפרופסור חיים יוספי (57, נ+4) היה בן 16 ולמד בפנימיית בויאר בירושלים, הוא סבל מדלקת שקדים. הוא הגיע לרופא עם חום גבוה וצמרמורות אך יחסו הלא מכבד של הרופא זכור לו היטב עד היום. "הוא אפילו לא דיבר איתי", נזכר פרופ' יוספי, "לא הסביר לי ממה אני סובל, פשוט רשם, נתן לי פתק ושלח אותי חזרה לפנימייה. הרגשתי שכך התייחס משום שהייתי ילד פנימייה. באותו היום, כשחזרתי לחדרי, ישבתי וכתבתי 11 כללים המסבירים מה המשמעות של להיות רופא טוב ופרסמתי אותם בעלון הפנימיה". והוא מוסיף:" לימים, כשנתקבלתי לרפואה בבאר שבע, היה לנו בשנה ראשונה קורס באמפתיה. המרצה המפורסם, פרופ' אנטונובסקי, שאל איך רופא צריך להתנהג כלפי מטופל.  שלפתי את העלון ואמרתי לו: הנה יש פה 11  כללים שכתבתי, שאתה יכול לקרוא ולהציע לי אם יש משהו שכדאי להוסיף. המרצה התבונן, היה מוקסם הקריא אותם ואמר: לא צריך להוסיף עוד שום דבר, השיעור נגמר".

 

עבור יוספי הרשימה הזו רלוונטית מאז ועד היום והוא פועל על פיה בקנאות. "רופא חייב להתייחס לכל מטופל כאילו הוא האדם היחיד והכי חשוב באותו רגע", הוא מסביר. "עליו לדאוג שיצא מהבדיקה, כשהוא מבין את מה שקורה איתו. אני מקפיד מאוד להשרות זאת בעבודתי, לא משנה באיזו שעה ניבדק המטופל ועד כמה אני עייף. כל מטופל הוא בן משפחה מבחינתי".

 

פר"ח השכונות

את הפרויקט הראשון מיני עשרות, שהוביל ופיתח פרופסור חיים יוספי הוא החל כבר בהיותו סטודנט לרפואה העובד בשלושה מקומות עבודה על מנת לכלכל את הוצאות הלימודים. חרף המצוקה הכלכלית אותו פרויקט היה התנדבותי במלואו ועסק בחינוך לבריאות בבתי ספר בכל הארץ (במסגרת פרויקט פר"ח). מאז התפתח פרופסור יוספי כמטאור בשמי הרפואה הישראלית כשהוא הופך לאחד הפרופסורים הצעירים בקרדיולוגיה אי פעם בישראל, זוכה בתואר פרופסור חבר בגיל 47 בלבד, מקבל את תואר פרופסור מן המניין של אוניברסיטת בן גוריון בגיל 53 וכאמור לאחרונה את תפקיד מנהל המערך הקרדיולוגי היוקרתי.

 

ברזומה של יוספי לא מעט פרסים, בתקופת הלימודים נבחר לא פעם לסטודנט מצטיין, לכבוד 40 שנה למדינת ישראל זכה בפרס משרד הבריאות להתנדבות בקהילה,  פרס של החברה ליל"ד (ליתר לחץ דם) בישראל על עבודה מצטיינת בתחום של סיכון צאצאים של חולי  לב, ורק לפני שנה קטף שני פרסים נוספים: פרס העבודה המצטיינת בהצגה בכינוס המחקר השני אסותא – מכבי ואת פרס מלצר על תרומה מיוחדת לקרדיולוגיה בישראל בכנס האיגוד הקרדיולוגי השנתי. לפרופסור יוספי למעלה מ-80 פרסומים מדעיים בעיתונות המדעית הבין לאומית, כולל בעיתונים המובילים בעולם, אולם גולת הכותרת היא פריצת הדרך בנושא אקו תלת מימד.

 

הרופא שנכנס לכם ללב

ואכן, עם כל הכבוד לפרסים ולפרסומים הרבים, פרופסור יוספי מוערך וגאה במיוחד בשל עשייתו בתחום האקו תלת מימד, תחום בו הוא נחשב בין המומחים הגדולים בעולם העוסקים בנושא, ואף נמנה על קבוצה ייחודית המעבירה קורסים לתלת מימד באירופה ובארה"ב. "יזמתי וארגתי את הקורסים הישראליים הבינלאומיים הראשונים לאקו תלת מימד" הוא מספר. הוא מוזמן לכל דיון בנושא בחוגים הארציים ולחלק מהדיונים האירופאים, מוכר בנושא זה ומצוטט בכל כנס גדול בעולם הנוגע לתלת מימד והמסתם המיטרלי. גם בנושא מניעה ומחלות לב וכלי דם עסק הרופא המוביל ואף נבחר פעמיים ליו"ר החוג לאפידמיולוגיה ולמניעה קרדיווסקולארית, האיגוד הקרדיולוגי בישראל. הוא קצר שבחים רבים על פעילות ענפה ומקצועית של החוג ובהתאם ניבחר לעמוד בראש ארבע ועדות מקצועיות לכתיבת מסמכי עמדה והנחיות של האיגוד הקרדיולוגי בישראל.

 

"הצורך במחקר וחדשנות ברפואה הוא הכרח", מכריז מנהל המחלקה. "עולם הרפואה חייב כל הזמן לאתגר את עצמו, לחקור, לנבור, להמציא, להתייעל. המחלות, האיומים והזיהומים לא מחכים לאף אחד. בכדי להיות רופא טוב חובה לקיים שלושה כללים: לחקור, ללמד ולטפל, כי אם אתה חוקר טוב אתה שואל שאלות נכונות שגורמות לכולם סביבך ללמוד, ולבסוף מקבל תשובות ומשתמש בהן כדי לטפל טוב יותר". והוא מוסיף: "בשנים האחרונות עובר בית החולים ברזילי מהפכה אדירה בתחומים רבים ושאותה מוביל ד"ר חזי לוי. יש לי את הזכות לרוץ איתו קדימה בתפקיד כה קשה ומאתגר שקיבלתי. מכל תחומי ההתפתחות כאן בברזילי בולטת החדשנות הטכנולוגית, במסגרתה  אני מכיר היטב ומוקיר את עבודת 'שראל' והעומדים בראשה. טוב יעשה מערך הרפואה בישראל אם ימשיך להחדיר טכנולוגיות חדישות, בין אם במכשירי ענק או בטכנולוגיות יעילות לניהול מלאי, כמו אלו שחברת 'שראל' מובילה. חדשנות וחשיבה מחוץ לקופסה יובילו אותנו לעתיד בריא יותר ועל כן עלינו להמשיך לרדוף אחר קידמה והטמעת הטכנולוגיה".

 

אשרינו שזכינו

לדברי פרופסור יוספי, על אף ההצלחה המהירה הוא עדיין שואף לשבור תקרות וחולם על מצוינות ופיתוחים נוספים בתחום הקרדיולוגיה, על הרחבת חינוך מונע ולא יכול לתאר על תעסוקה מחוץ לעולם הרפואה: "עבודת הרפואה היא שליחות עם ערך. אני מאמין שהתפקיד שלנו, הצוות הרפואי,  הוא ללמד תמיד את דור העתיד התנהגות בריאותית נכונה. מאידך, אין מרגש יותר מלראות מטופל שהצלת לו את החיים שחוזר ומודה לך. תחושה זו מלווה אותי לכל מקום, גם מול חברים. לא מזמן חבר שלי התקשר אלי וטען שיש לו כאבי שיניים, אמר שזה קרה לו כשהיה על ההליכון בחדר כושר, אולם הכאב נעלם כשירד מההליכון.  אמרתי לו שאין לו כאבי שיניים ושכדאי שניפגש יחד במיון. הצוות המצוין שלנו פתח לו עורק ראשי שהיה חסום קריטית בצנתור והציל את חייו. אשרינו שזכינו לעסוק בהצלת חיים".

 

דילוג לתוכן